Moja TV Flix: Novi filmovi u videoteci

Predstavljamo nove filmske naslove Moja TV Flix videoteke u mjesecu novembru:

La vie d'Adele (Blue is the Warmest Color)/Adelin život, Love, Marilyn/S ljubavlju, Marilyn, The Ghost Writter/Pisac iz sjene, Now is Good /Prekinuti snovi, La guerre est declare (Declaration of War)/Naš osobni rat, Cold in July/Očeva pravda, Killer Joe /Ubojiti Joe, The Immigrant/Imigrantica, Edge of Darkness/Na rubu tame, The Frozen Ground/Zamrznuta istina, Lou! Journal infime/Mame nemaju pojma, Henry's Crime/Henryjev zločin, Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia/Opsjednuti 2 - Duhovi Georgije, A Mermaid's Tale/Sirenina priča i Deadline/Rok.

ZAMRZNUTA ISTINA

Kad lovac postane lovina... Film nominiran za nagradu Motion Picture Sound Editors, USA 2014. ”Zamrznuta istina” temelji se na događajima oko najokrutnijeg aljaškog serijskog predatora, Roberta Hansena (John Cusack), respektabilnog porodičnog čovjeka koji je tokom 12 godina sistematično oteo preko 24 žene koje je prebacivao u divljinu radi lova. Kad principijelni i predani policajac, narednik Jack Halcombe (Nicolas Cage), na ulici pronađe Cindy Paulsen (Vanessa Hudgens), jedinu Hansenovu preživjelu žrtvu, ona postaje ključna za saradnju koja će napokon Hansena privesti pravdi.

UBOJITI JOE

Film je osvojio 9 filmskih nagrada (Venice Film Festival 2011., Toronto Film Critics Association Awards 2012., Austin Film Critics Association 2012., Women Film Critics Circle Awards 2012., Central Ohio Film Critics Association 2013., Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA 2013.) te još 20 nominacija za nagrade. 22-godišnji Chris Smith je narko diler kojeg baš neće sreća, ali stvari će postati još gore kad unajmi neočekivano šarmantnog plaćenog ubojicu, Ubojitog  Joea, da ubije njegovu majku zbog njezine police životnog osiguranja na 50 000 dolara. Bez ijednog novčića, Chris ponudi svoju mlađu sestru, Dottie, u zamjenu za Joeve usluge, kao jamstvo dok novac ne sjedne. Zapravo, ako ikad sjedne!

SIRENINA PRIČA

Sirenina priča dražesna je moderna bajka, priča o Ryan, 12-godišnjoj djevojčici koja sa svojim ocem Mattom mora preseliti u odumirući ribarski grad gdje joj je otac rođen te živjeti sa starim zločestim djedom Artom. Pokušavajući se uklopiti i stvoriti nova prijateljstva, Ryan otkriva tajnu uvalu, gdje obitavaju razigrani delfini i tajanstvena djevojka Coral. Kako se njih dvije sprijatelje, Ryan otkrije da je Coral zapravo sirena i otkriva tajnu koja će djevojkama pomoći da spase grad.

S LJUBAVLJU, MARILYN

Jedna ikona, mnogo glasova. Marilyn je žena koja nije vjerovala u veliku ljubav, ali ju je svejedno tražila čitav svoj život. Marilyn je glumica, koja je na vrhuncu karijere napustila Hollywood, kako bi iznova definirala svoju umjetnost.  U njoj su se sjedinile dvije osobe, svjetski poznata glumica i za ono vrijeme jedna normalna žena, zarobljena između želje da bude jaka i nesigurnosti, ljubavi i karijere. Uz pomoć mnogih poznatih imena i novo otkrivenih dnevnika, Liz Garbus nam donosi čaroban portret ikone našeg vremena.

 

 

ROK

Usmjeri svoj strah! Alice, 32-godišnja scenaristica, oporavlja se od nervnog sloma u zabačenoj viktorijanskoj kući, da bi između ostaloga završila svoj scenarij, čiji rok se sve više bliži. Ubrzo nakon njenog dolaska, neobični zvukovi i događanja uzburkaju njenu maštu, zbog čega želi doznati što se krije iza tih igrica u njenoj glavi. Užasnuta ali radoznala, Alice skupi hrabrost i na mračnom tavanu pronalazi kutiju punu mini video vrpca. Strašna tajna koju kriju video vrpce, otkrit će i Aliceinu mračnu prošlost.

PREKINUTI SNOVI

Dobitnik 4 filmske nagrade i nominiran za 1. Živi svaki trenutak, voli svaku minutu...

Tessa je sedamnaestogodišnjakinja zaljubljena u život. Budući da joj je dijagnosticirana smrtonosna bolest, ona odlučuje iskoristiti svaki trenutak sastavljajući popis stvari koje prolazi svaki tinejdžer, uključujući gubitak nevinosti i eksperimentiranje s drogom. Uz pomoć prijateljice Zoey, popis provodi u djelo. Dok se njena porodica  teško nosi sa strahom i boli, Tessa otkriva jedan potpuno novi svijet. Zaljubljuje se u Adama, svog novog komšiju, ali toga nema na njenom popisu. No, upravo će joj to iskustvo ostati najdragocjenije...

PISAC IZ SJENE

33 osvojene filmske nagrade i 54 nominacije! Ništa nije opasnije od istine!

Majstorski isceniran triler Oskarovca Romana Polanskog, prema bestseleru Roberta Harrisa, nagrađen Srebrnim medvjedom za režiju, 2010. godine na Filmskom festivalu u Berlinu. Pisac iz sjene (Ewan McGregor) treba završiti memoare nekadašnjeg britanskog premijera, Adama Langa (Pierce Brosnan), nakon što je autor započetih memoara stradao u tragičnoj nesreći. Odlazi na otok  Martha's Vineyard, gdje se Lang preselio sa suprugom Ruth (Olivia Williams) i savjetnicom Ameliom Bly (Kim Catrall). Međutim, mir na otoku samo je prividan; kakvu tajnu krije rukopis koji leži u sefu i ne smije izvan kuće? Kad pisac naiđe na kontroverzne detalje iz Langove prošlosti, vrlo brzo se nađe u životnoj opasnosti.

OPSJEDNUTI 2: DUHOVI GEORGIJE

Istinita priča o... zlu.

Nadovezujući se na teror iz ”Opsjednutih”, ova zastrašujuća priča prati mladu porodicu, odnosno njihov silazak u stoljetni pakao američkog juga. Kad Andy Wyrick (Chad Michael Murray) sa suprugom Lisom (Abigail Spencer) i kćeri Heidi preseli u staru kuću u Georgiji, uskoro saznaju da nisu jedini stanari. Porodici se pridružuje i Lisina slobodoumna sestra Joyce (Katee Sackhoff) te se zajedno suočavaju s jezivim misterijem, rođenim iz bolesne želje... strašna tajna izbija iz utrobe zemlje i prijeti svima koji joj se nađu na putu. Film se temelji na istinitim događajima.

OČEVA PRAVDA

Koliko ljudi jedan metak može ubiti? Kako vam iznenadna odluka može promijeniti život?

Istražujući zvukove u svom domu, jedne mirne večeri u Texsasu 1989. god., Richard Dane (Michael C. Hall) ubije provalnika Freddyja. Premda ga sugrađani smatraju herojem,  Richard uskoro počinje strepiti za sigurnost svoje porodicu, kad u grad stigne Freddyjev otac, bivši robijaš Ben (Sam Shepard), željan osvete. Ali, nije sve kako se čini u ovoj naizgled mirnoj zajednici te Richardov život nedugo zatim ponire u mračno podzemlje nasilja i korupcije, gdje će se suočiti s neočekivanim neprijateljima.

NAŠ OSOBNI RAT

Priča je to o mladoj ljubavi, Romeu i Juliji, koje život naglo baca iz bezbrižne sreće u brutalni haos.

Bolest njihova sina Adama prisilit će ih na okrutno iskušenje, da odrastu. Ali koliko god traumatična, njihova patnja pomoći će im da procvatu: da otkriju sebe, svoju hrabrost i snagu. ”Život je velik i opasan”, i samo se borbom može otkriti naše pravo junaštvo.

NA RUBU TAME

Neke uspomene nikad ne blijede. Neki se osjećaji nikada ne mijenjaju. Neke nas tajne dovode do ruba.  ”Edge of Darkness” emocionalno je nabijen triler čija je radnja sjecište politike i velikog biznisa.

Thomas Craven (Mel Gibson) veteran je Odjela za ubistva bostonske policije i samohrani otac. Kada njegovu jedinicu, 24-godišnju Emmu (Bojana Novaković), ubiju na pragu doma, svi pomisle da je metak bio namijenjen njemu.  No, on uskoro posumnja na nešto drugo i odluči istražiti tajni život svoje kćerke  i njeno ubistvo.

Istraga ga odvodi u opasan svijet korporativnih spletki, tajnih dogovora s vladom i ubistava te do sumnjivog vladinog operativca Dariusa Jedburgha (Ray Winstone), koji je poslan da uništi dokaze. Cravenova potraga za odgovorima o kćerkinoj smrti pretvara se u odiseju emotivnih otkrića i iskupljenja.

MAME NEMAJU POJMA

Priča o curama i ponekom dečku, naravno, u šarolikom susjedstvu kakvo nigdje dalje ne postoji.

Lou je mlada  kreativna i sanjiva dvanaestogodišnja djevojčica koja živi s majkom ”u narandžastoj zgradi prepunoj malih balkona koji sežu do krova”. Najbolja prijateljica joj je Mina, još od jaslica, a od vrtića zaljubljena je u svog komšiju Tristana. Njena je majka svoj život posvetila sazrijevanju svoje kćeri, ali taj se balončić raspline kad počne njezina ljubavna renesansa i kad Lou Tristanu održi govor...

IMIGRANTICA

1921. godina. U potrazi za novim životom i američkim snom, Ewa Cybulski i njezina sestra Magda iz rodne Poljske plove u New York. Kad dođu do otoka Ellis, doktori ustanove da je Magda bolesna i razdvajaju ih. Ewa dolazi na nemilosrdne ulice Manhattana, a sestra joj odlazi u karantenu. Sama bez igdje ikoga, Ewa ubrzo postaje laki plijen šarmatnom ali podlom Bruni, koji je uzima pod svoje i prisiljava je na prostituciju. Pojava Brunina rođaka Orlanda, poletnog iluzionista, vraća joj vjeru u sebe i nadu u bolju budućnost, ali nije računala na Bruninu ljubomoru.

HENRYJEV ZLOČIN

Ako si nevin odslužio svoje, počini zločin...

Kao radnik naplatne kućice na usamljenom autoputu u Buffalu, New York, Henry je čovjek naizgled bez ambicija, snova i svrhe; čovjek koji kroz život kroči kao mjesečar. Kad dva prijatelja izađu iz njegovog auta pod izgovorom da idu do bankomata, oni zapravo opljačkaju banku, a Henryja uhapse kao supočinitelja. Umjesto da oda imena pravih počinitelja, Henry preuzima krivicu i odlazi u zatvor. Tamo upoznaje neukrotivog Maxa, prevaranta koji se previše oslobodio i navikao na sigurnost svog ”idiličnog” života iza rešetaka, ali koji u Henryjevu glavu usađuje zamisao koja će mu zauvijek promijeniti život: da bi čovjek imao svrhu, prvo mora imati svoj san.

Nakon otpusta, godinu dana poslije, Henry pronalazi svoju svrhu. Kad je već odslužio kaznu, odluči da može počiniti i zločin. Otkrivši zaboravljeni tunel koji vodi od iste banke do kazališta preko puta uvjerava neodlučnog Maxa da podnese zahtjev za pomilovanje te ga uposli da isplaniraju pljačku. Da bi dobio pristup tunelu, Henry postaje glumac u kazališnoj produkciji Čehovljeve drame ”Višnjik”. Međutim, polako podliježe šarmu glavne glumice, Julie. Jedan od Henryjevih ”prijatelja” pomaže očistiti tunel od blata; obavještava i drugog ”prijatelja”, koji insistira na sudjelovanju.  Zaštitar banke pred mirovinom uključuje se u akciju, obavještavajući pljačkaše kada će sef biti pun novca...

ADELIN ŽIVOT

Nominiran za Zlatni Globus, 84 osvojenih filmskih nagrada i 94 nominacije!

Nevjerovatno emocionalno i eksplozivno seksi... Sa 15 godina, Adele nema dvojbe: djevojke hodaju s mladićima. Njezin se život mijenja kad upozna Emmu,  djevojku nebesko plave kose, koja će joj pomoći da otkrije strast, da se nametne kao žena i kao odrasla osoba.  Pred drugima - Adele raste, traži se, gubi sebe, pronalazi se...

18.11.2019